2 лютого - Всесвітній день водно-болотних угідь


Прісноводна криза все більше загрожує людству і всій планеті. Ми використовуємо більше прісної води, ніж може відновити природа, і ми руйнуємо екосистему, від якої вода і все життя залежать найбільше – це водно-болотні угіддя.


Річки, озера і болота є важливими джерелами поверхневих вод. Водно-болотні угіддя – це основні постачальники прісної води. Лише 2,5% води на землі є прісною. Менш ніж 1% доступний для нашого використання.


2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь. Тема дня цього року - прісна вода і важливість водно-болотних угідь для її накопичення, збереження, очищення, оживлення та життя! 


Нестача води у водно-болотних угіддях є глобальною проблемою, що має серйозні наслідки для екосистем і добробуту людей. У Резолюції XII.12 (2015) «Заклик до дій щодо забезпечення та захисту потреб водно-болотних угідь в воді зараз і в майбутньому» Конференції Договірних Сторін Рамсарської конвенції стверджується, що ця проблема посилюватиметься в майбутньому в зв'язку зі зростаючим попитом на воду та інші природні ресурси, а також через наслідки зміни клімату.



Місцина Екопарку Осокорки відноситься до водно-болотних угідь. Ми прагнемо донести важливість збереження таких земель як джерела прісної води, як джерела життя. Ми маємо зберегти те, що залишилось – Екопарк Осокорки.


Щороку до інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня водно-болотних угідь Секретаріат Рамсарської конвенції готує низку освітніх матеріалів, ознайомтеся з ними за посиланням: https://www.worldwetlandsday.org/.


Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!