Українець потрапив до ТОП-70 фотографів жанру макрозйомки у світі

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8
 Фото №9
 Фото №10

Буковинець Юрій Стороженко з Хотина увійшов до переліку топ 70 макрофотографів світу та топ 35 фотографів України.


На міжнародному фотоконкурсі "35AWARDS" фото Юрія потрапило до 100 кращих у номінації "Дика природа" та до "Каталогу за 2019 рік".


Юрій працює провідним фахівцем з екологічної освіти в національному природному парку "Хотинський".


"Моя дружина Жанна працює науковою співробітницею у НПП "Хотинський" і за специфікою роботи їй потрібно багато всього фотографувати: тварин, рослини, гриби, словом природу. Вона почала просити мене допомагати їй у цьому. Поступово мені сподобався цей процес, став уважніше придивлятися до довкілля, цікавитися цим. І, звичайно, фотографувати", – розповідає Юрій.


На той час у родини був найпростіший із дзеркальних фотоапаратів – Nikon D3200З, який придбали для сімейних фото.


"Проте з часом стандартного об’єктива мені стало не вистачати, тоді придбав ще один виробництва Nikon із бюджетної серії і спалах. Пізніше звернув увагу на об’єктиви радянської епохи, адже вони недорогі і доволі непоганої якости, бо є копіями німецьких Carl Zeiss", – каже фотограф.


Чоловік пояснює, що пробував різні жанри. Йому також подобається пейзажна зйомка, але для цього потрібно подорожувати, дуже рано вставати і приділяти захопленню багато часу. Тому, зрештою, зупинився на макрозйомці.


"Макрозйомка дає змогу роздивитися найменші деталі, наприклад, око мухи. Для цього не потрібно кудись далеко їхати, адже безліч "фотомоделей" можна знайти у дворі, саду, полі чи найближчому лісі. Це ще одна причина, чому обрав саме цей жанр", – розповідає Юрій Стороженко.


Юрій каже, що до цього року у серйозних конкурсах участи не брав. Навіть не думав про це, фотографував заради задоволення, для душі. Щоправда, у 2017 році зайняв перше місце у конкурсі фотографій грибів, що проводив Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка, але то серйозним досягненням не вважає.


"У конкурсі "35AWARDS 2019" узяли участь майже 118 тисяч фотографів із 173 країн світу. Було представлено 418 тисяч фотографій. Думаю, серед такої кількости учасників та знімків потрапити до 100 кращих в одному жанрі та до 70 в іншому – досить непогано. Але професійним фотографом себе не вважаю. Я люблю показувати людям красу нашої природи, саме це для мене головне", – запевняє чоловік.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!